top of page

Veelgestelde vragen

Het is belangrijk voor ons dat onze klanten zich volledig geïnformeerd en vol vertrouwen voelen wanneer ze met ons samenwerken. Daarom hebben we een uitgebreide lijst met vragen van eerdere klanten opgesteld, samen met de antwoorden van ons ervaren team. Blader door de onderstaande lijst en mocht u een vraag hebben die hier niet in is opgenomen, dan kunt u contact met ons opnemen met het WhatsApp knopje onderaan. 

Wat mag je niet doen na permanente make-up?

Na het aanbrengen van permanente make-up zijn er enkele belangrijke richtlijnen om op te volgen om een goede genezing en langdurig resultaat te bevorderen. Hier zijn enkele dingen die je moet vermijden na het ondergaan van een permanente make-upbehandeling:

1. Aanraken of krabben: Vermijd het aanraken, wrijven of krabben van het behandelde gebied om infectie of het verstoren van het genezingsproces te voorkomen.

2. Nat maken: Probeer het behandelde gebied zo min mogelijk nat te maken, vooral tijdens de eerste paar dagen na de behandeling. Vermijd zwemmen, sauna's, stoombaden en intense transpiratie.

3. Make-up en crèmes: Vermijd het aanbrengen van make-up, crèmes of andere producten op het behandelde gebied gedurende ten minste een week. Volg de instructies van de professional op over het juiste tijdstip om weer make-up te gebruiken.

4. Blootstelling aan zonlicht: Bescherm het behandelde gebied tegen direct zonlicht en vermijd zonnebanken gedurende minstens een maand. Langdurige blootstelling aan de zon kan het pigment doen vervagen.

5. Schurende of irriterende stoffen: Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, scrubs of andere irriterende stoffen op het behandelde gebied, omdat dit het genezingsproces kan verstoren.

6. Intensieve fysieke activiteit: Vermijd zware inspanning, zoals sporten, die kan leiden tot overmatig zweten en wrijving op het behandelde gebied, vooral tijdens de eerste paar dagen.

Hoe pijnlijk is permanente make-up?

Tijdens de behandeling werken we met een verdovende créme op het te behandelen gebied, zodat het pigmenteren pijnloos is. Je voelt altijd wel de hoge trillingen van het op en neer gaan van de naald, maar dat is zeker niet pijnlijk. Uiteraard is de pijngrens voor iedereen verschillend.

Hoe genezen powder brows?

Na de powder brows behandeling is het pigment net in de huid gezet. Je huid begint nu met het herstelproces. Je kan dit vergelijken met een schaafwond op je knie. Hierdoor kunnen er korsten ontstaan. Het pigment is niet meer zo zichtbaar als direct na de behandeling. Dit komt omdat de huid het pigment niet herkent als lichaamseigen stof. Hierdoor wordt het pigment voor een deel afgestoten. Omdat de huid tijd nodig heeft om te herstellen kom je na ongeveer 6 weken terug voor een nabehandeling.

bottom of page